Ha megmaradt ha eluntátok, vagy ha épp nem úgy sikerült, itt az ideje, hogy új értelmet adj a karácsonyi bejglinek.
Kelt is, meg mákos is, meg diós is… Mi kell ennél több? Készítsd el belőle a család új kedvenc „kétünnepközi” sütijét!

Hozzávalók:
- Megmaradt bejglik (nálunk mákos és diós is volt)
- Tej
- Cukor
- Vaníliás cukor
- Vanília puding
A tej és a puding mennyiségét, a bejgli arányához képest számold, nekem körülbelül egy rúdnyi bejglim volt, ehhez fél liter tejet használtam a belocsoláshoz és fél litert pedig a pudinghoz.

Elkészítés:
A felszeletelt bejglit rétegezve rakd egy tálba. Édesítsd meg a tejet cukorral és vaníliás cukorral és melegítsd fel. Ha már jó forró, öntsd az egészet a sütidre. Hagyd állni, hogy az összes tejet maradéktalanul felszívja. Ha maradt tej az alján, akkor azt öntsd le róla és add nyugodtan a pudinghoz.
A tej és a bejgli arányához képest főzz pudingot. Általában ugye egy tasak pudinghoz fél liter tej kell, így gondolkozz. 😉 Főzd meg a pudingot és mielőtt túlsűrűsödne, öntsd nyakon vele a tálba halmozott bejgli szeleteidet.
TIPP:
Úgy helyezd a tálba a süti szeleteket, hogy lazán, levegősen legyenek, így amikor a pudingot ráöntöd, szépen be tud folyni a résekbe és huuuu, nagyon fogsz neki örülni, amikor eszed! 🙂
Természetesen ez egy amolyan mentős-recept, ezért semmi sincs kőbe vésve, de nekünk így nagyon ízlett.
DE:
- a cukor helyett tehetsz a tejbe mézet
- kihagyhatod a pudingot és eheted akár úgy frissen melegében a tejjel nyakon öntve
- vagy a puding helyett önthetsz rá akár vanília sodót is
