fbpx

A legforróbb, legizgalmasabb, legizzóbb kapcsolatokban is eljön a pillanat, amikor úgy érezhetjük, hogy “na most, ránk férne egy kis renoválás”

fotó: kirill-palii-1338423-unsplash

A kihűlés nem egy mindent elsöprő vírus

Ez egy olyan folyamat, amiért senki nem hibás… és csak úgy nemes egyszerűséggel, csak úgy szép lassan bekúszik, befészkel, bevackol az életünkbe és végül ott is marad.

Nincs mese. A kapcsolatok egyszerűen ilyenek

Nem azért mert nem szeretitek már egymást eléggé, nem azért mert nem vonzódtok egymáshoz fizikailag, egyszerűen azért, mert nagyon nehéz libikókázni a hétköznapi dolgaink és az intim oldalunk között. És ha nem teszel ez ellen ez így is marad. Bizony, akár örökre. Mert azért nem vagy felelős, hogy ez így van, de azért, ha nem veszed észre, és nem teszel ellene,már annál inkább. 

De szerencsére azért nem egy bonyolult matematikai egyenlet, amiről szó van

Mint ahogy minden más oldalát a kapcsoltunknak, így ezt is óvni, vigyázni és építgetni kell olykor. Sokszor van az, hogy erővel kell rávenni magunkat, hogy olyankor is figyeljünk a másikra, megtegyünk neki dolgokat, amikor alig érünk rá, vagy talán nem is igazán van hozzá kedvünk, ugyanígy van ez a hálószobai dolgokkal is.

Szóval, ÉBRESZTŐŐŐ! 

És tudom, most itt azonnal felugrik néhány ember: “hogy én mégis miről beszélek, az vagy működik vagy nem!”…de el kell keserítselek benneteket, nincs igazatok.  Sőt! Valójában nagyon is sokat tehetsz érte, hogy ez ne legyen „vagy-vagy ”, hogy ne legyen esetleges!

Igenis, van időszak, amikor bizony dolgozni kell rajta

Ami persze kicsit sem csoda! Nehéz egymásra mindig ugyanazzal a tűzzel nézni, miközben a tető javításán agyaltok, a bevásárláson, vagy a munkahelyi gondokon. Egyszerűen baromi sok dolog van rajtunk nap, mint nap, ami elviszi a gondolataitokat nektek is. 

Tudod mitől olyan könnyű jó szeretőnek lenni?

Egyszerű. Attól, hogy nem vagy ott vele mindig. Nem vagy a közelében amikor ideges, amikor fáradt, amikor tele van problémával, csak a legjobbat kapja belőled és te is belőle. Csakhogy ez így nem a valóság! De valójában ezt kellene megtanulni, hogyan lehet ezt az állapotot a hétköznapokon is fenntartani.

fotó: gian-cescon-637914-unsplash

Sokan itt adják fel

Ami nagy kár. Mert igazán nem kell hozzá sok, hogy ami már egyszer a Tiéd volt, azt fenntarthasd örökre. De persze tudom: “ez már sajnos „meló”. De ugyanmár! Csak nem kell hagyni, hogy az alkalom találjon meg téged, hanem neked kell megteremtened azt magadban, az életedben. Hogy hová tűnik a spontaneitás? Nyugi, az ott marad benned, csak kapsz mellé még ajándékba egy biztonságos, jól működő, izgalmas kapcsolatot is! 

Emlékszel milyen volt a legeslegelején???

Na ez a cél! Azt érezni, amit abban a rövidke, röpke időszakban éreztél, amikor még a kezét sem szívesen engedted el. Meg kell csinálni az életetekben ennek az érzésnek azt a „dobozt”és gyakorolni kell. Attól, hogy pusztán beszélünk róla nem fog visszaépülni, de ha elkezded meg fogsz döbbenni milyen gyorsan vissza lehet rá szokni.

Amikor azt érzed, hogy meg kellene javítanod a szexuális életedet, amikor azt érzed, hogy ellaposodott, kihűlt, unalmas, egyhangú a szex köztetek, akkor valójában nem a szexet kell azonnal elkezdeni felturbózni! Sorolom a feladatokat:

1) Nosztalgiázz!

Pornó helyett sokkal jobban jársz, hidd el, ha nem új ingereket igyekszel beépíteni a fejedbe, hanem megkeresed a szívedben, a fejedben azokat a pillanatokat, amiket Vele már átéltél. Egyértelműen sokkal könnyebb azoknak, akiknek van mihez visszanyúlni:

 • próbáld meg Őt úgy látni, mint amikor legelőször megpillantottad
 • próbáld meg felidézni saját magadban azt a vágyat, azt az izgalmat , hogy milyen volt, amikor a kapcsolattok elején hozzáértél 
 • idézd fel az akkori testét, az illatát, az akkori szerelmeskedést
 • próbálj meg felidézni minden olyan pillanatot a múltatokból, amikor vad szerelemeskedéseitek voltak
 • írd össze és merengj rajtuk kicsit (vagy sokat 😉 )
 • mik voltak azok a klassz élmények, amikor olyan helyen csináltátok, amikor olyan pillanatban csináltátok, vagy csak amikor otthon csináltátok, de valamiért az az alkalom nagyon megmaradt a fejedben?
 • meséld el neki is, mik jutottak az eszedbe, vond be és romantikázzatok gondolatban együtt!
fotó: mahkeo-277047-unsplash

2) Vedd észre!

Ő nem egy tartozék, aki azért van melletted, hogy az életed praktikus részét könnyebb legyen megoldanod. Ő még mindig az az ember, akibe, valamikor, valamiért beleszerettél!

 • próbáld meg a párodat újra izgalmasnak látni 
 • próbáld meg őt kívülről látni
 • azonkívül pedig tessék elmenni társaságba! Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy nem járnak el közösen egy idő után. Bezárkóznak, elunják, nehéz megszervezni, meg különben is… tudom a pénz, tudom a sok munka, az időhiány, a gyerekek…, DE, el kell menni!!! Meg kell nézni, fel kell fedezni a párodat egy idegen közegben. Élvezni kell azt, hogyha mondjuk egy társaságban a te párod tök jó fej, tök jó vicceket mesél és mindenki odavan érte. Nyilvánvalóan te is máshogy fogod Őt látni, ami nem véletlen és mellékhatásként kvázi azonnal újra felidéződnek benned olyan régi vágyak, amik régesrég elnyomódtak, felülíródtak, régesrég észre sem veszed őket. Ugye milyen csinos tud lenni? Milyen jófej tud lenni…, mennyire elragadó…, illetve hogy hogy néznek rá mondjuk más , idegen emberek… 
 • és, hát persze randizzatok!

Ezek nagyon fontos dolgok, ezeket ki kell használni. Apró és ingyenes trükkök arra, hogy másként lássátok egymást, nem érdemes ezeket veszni hagyni, lássuk be!

3) Érj hozzá!

Nagyon fontos! Az érintés dinamikája, az érintés kémiája kihagyhatatlan erőforrás lehet a kapcsolatotokban. Szóval érintsd, bárhol, bármikor, mindig, ha csak alkalmad nyílik rá! Napközben ha elmentek egymás mellett cirógasd meg! Vagy csak csikizz picit a tenyerébe…, ne hangosan beszélj, súgj inkább a fülébe, ha nem szexit az se baj… Vagy ha nem vagytok együtt napközben akkor küldj neki egy izgi üzenetet, vagy csak egy apró ráutalást, minden elvárás nélkül, csak magáért az érintés élményéért, csak azért, hogy érezze, hogy te napközben is gondolsz rá. 

És nekem ne mondd, hogy erre nincs időd!

4) Hangolódj RÁ! Mert a jó szex nem a bugyidban lakik 😊

Nagyon sokan keverik össze az előjátékot a ráhangolódással, ami nagyon nagy hiba! Sokan ezt hívják előjátéknak, pedig ez bőven az előjáték előtt kell, hogy legyen. Az előjáték az már egy fizikai kontaktus, a ráhangolódás viszont nem és nagyon kár kihagyni! Hagyj időt erre a fejedben, a lelkedben, mert ez talán a szex a szex legfontosabb része. Egymás energiáját, egymás rezgését, egymás vágyát, átvenni, megérezni sokkal fontosabb, mint az hogy technikailag mi történik köztetek.

5) Szerelmeskedj!

Hát igen, beszélni róla, gondolkozni, hangolódni, vágyakozni… de azért ne felejtsd el, hogy mi is az igazi cél! Igyekezz minél többször megélni vele a tökéletes, a teljes együttlétet. Van az úgy, hogy tart még a film, de kapcsold ki nyugodtan a TV-t. Azt biztos megnézheted ismétlésben, a hangulat viszont elillan, ha nem használod ki! 

fotó: christiana-rivers-258740-unsplash

6) Törj ki a megszokottból!

Ugyanaz az ember, ugyanaz a dolog, csak a helyszínek, az időpontok mások, máris egy új élményt kapsz! Keressetek új, izgalmas helyszíneket. Hátperszehogy unalmas, ha valaki mindig este 10-től, 11-ig a hálószoba ágyában szokott szerelmeskedni. Talán próbáljátok meg néha:

 • a konyhában,
 • a fürdőszobában
 • az előszobában…, tehát egyszerűen használjátok amik körülöttetek vannak, a lakáson belül találjatok új helyszíneket
 • bár lehet, hogy az is elég, ha nem az ágyon, hanem az ágy mellett egy szivacson a földön estek egymásnak, hiszen azzal, hogyha egy új alkalmatosságot próbálsz, mondjuk átmész az ágyról a kanapéra, vagy akár a fotelba, máris megváltozik a testhelyzeted, a testtartásod, tehát nyilvánvalóan egy tök más pózban “kell” csinálnotok. Egy ilyen apróság is kizökkenthet benneteket a rutinból, a hétköznapok szürkeségéből azonnal máris egy új dimenziót találtatok magatoknak

Természetesen ezt lehet fokozni azzal, hogy nem a házon belül találtok új helyszínt, hanem mondjuk egy panzió, a nagyi háza, vagy bármi, ami nem a megszokott, nem a hétköznapi. 

6) Hagyj fel a rutinnal!

Lehet, valami lehangolóbb, mint az, hogy tudod, hogy melyik mozdulata után melyik jön? Aligha! És hidd el, Őt sem fogja feldobni, ha te így nyúlsz Őhozzá!

Az, hogy már ismeritek egymást, tudjátok a megfelelő pontokat, pózokat, nem azt jelenti, hogy ezt menetrendszerűen úgy kell végigvinni, minden alkalommal. Biztonságos ugyan, de oltári unalmas, az tuti!

Alkalmazkodjatok a mindenkori pillanathoz. Nincs a Földön egy férfi, vagy egy nő sem, aki minden pillanatban, mindenkor ugyanarra lenne izgatható. Szóval Te sem és Ő sem! 

Fizikailag sem: hiszen, ha csak azt nézzük, hogyan változik például a női hüvely egy ciklus folyamán, máris beláthatjuk, hogy  nagy hibát követünk el, ha ugyanazt csináljuk napról-napra. 

A másik a lelik állapot!: ha ideges vagy, az istennek sem tudsz ráhangolódni, míg a másik nap, ha csak ránézel is azonnal szeretném. Ezeket azért tessék figyelembe venni!

A szex, a vágy az intimitás nem mehet a mindennapi rutin szerint. DE persze be kell tudni építeni a mindennapi, a hétköznapi életünkbe. Persze nem így, nem betuszkolva, beszorítva, bekényszerítve, hanem figyelembe kell venni a mindennapi állapotunkat.

+ egy tipp: maradj benne a hangulatban! A hétköznapokon az is gond szokott lenni, hogy ki-be ugrálunk a saját érzeteinkben. Egy jól sikerült, szerelmes együttlét után, igyekezz minél tovább a megélés varázsában lebegni. Tudom sokszor kivitelezhetetlen luxus, de megéri!

Tipp utolsó: A humor! A legjobb szándékod, igyekezeted mellett sem mindig úgy és nem mindig akkor jönnek össze dolgok, amikor és ahogyan szeretnéd. Ilyenkor ne keseredj el és ne morogj, lásd meg inkább a mókás oldalát. A szex mellett ugyanis a második legjobb habarcs egy kapcsolatban a nevetés! 😉 

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Welcome!

  This is popup preview that you can fill with any content you want.

  The plugin include some shortcodes, you can read more about them at the bottom of this page. The main 3 sections to configure the popup are:

  Appearance: Where you edit the look and feel of the popup.
  Display Rules: Here you choose on which page to display the popup (Set to all by default)
  Display options: Some important settings about the plugin, being the more important trigger action.

  error

  Ha tetszett kövesd a többi oldalunkat is!

  YouTube
  YouTube
  Instagram

  A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

  A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

  Bezárás