Ha megmaradt ha eluntátok, vagy ha épp nem úgy sikerült, itt az ideje, hogy új értelmet adj a karácsonyi bejglinek.

Kelt is, meg mákos is, meg diós is… Mi kell ennél több? Készítsd el belőle a család új kedvenc “kétünnepközi” sütijét!

Hozzávalók:

  • Megmaradt bejglik (nálunk mákos és diós is volt)
  • Tej
  • Cukor
  • Vaníliás cukor
  • Vanília puding

A tej és a puding mennyiségét, a bejgli arányához képest számold, nekem körülbelül egy rúdnyi bejglim volt, ehhez fél liter tejet használtam a belocsoláshoz és fél litert pedig a pudinghoz.

canva.com

Elkészítés:

A felszeletelt bejglit rétegezve rakd egy tálba. Édesítsd meg a tejet cukorral és vaníliás cukorral és melegítsd fel. Ha már jó forró, öntsd az egészet a sütidre. Hagyd állni, hogy az összes tejet maradéktalanul felszívja. Ha maradt tej az alján, akkor azt öntsd le róla és add nyugodtan a pudinghoz.

A tej és a bejgli arányához képest főzz pudingot. Általában ugye egy tasak pudinghoz fél liter tej kell, így gondolkozz. 😉 Főzd meg a pudingot és mielőtt túlsűrűsödne, öntsd nyakon vele a tálba halmozott bejgli szeleteidet.

TIPP:

Úgy helyezd a tálba a süti szeleteket, hogy lazán, levegősen legyenek, így amikor a pudingot ráöntöd, szépen be tud folyni a résekbe és huuuu, nagyon fogsz neki örülni, amikor eszed! 🙂

Természetesen ez egy amolyan mentős-recept, ezért semmi sincs kőbe vésve, de nekünk így nagyon ízlett.

DE:

  • a cukor helyett tehetsz a tejbe mézet
  • kihagyhatod a pudingot és eheted akár úgy frissen melegében a tejjel nyakon öntve
  • vagy a puding helyett önthetsz rá akár vanília sodót is

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    error

    Ha tetszett kövesd a többi oldalunkat is!

    YouTube
    YouTube
    Instagram

    A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

    A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás